om 12 timmar. . .

så är det dags. . 

nu så, sitter jag i sängen och ska väl försöka sova ett par timmar iallafall. .  inte lätt med många saker som snurrar i skallen kan jag säga.  .

Vill först tacka alla som har önskat mig lycka till!! det kommer gå kanon. .  det vet jag. .  de är ju super duktiga kirurgerna så. .  allt kommer gå som det ska. .  så man gå vidare med allt efteråt. . 

det hela har kommit så långt i utvecklingen så ser inga problem alls. .  men ändå är det en pirr känsla i kroppen. .  en olusthet som man kan få innan operationen. . 

det var guld värt att få prata med kompisen som gjorde operationen i måndags . . allt hade gått bra för henne. .  allt tar ju sin tid men det hade gått riktigt bra . . .

kl halv 8 ska jag vara på KSS och operationen beräknades till kl kvart i 11 kommer troligen bli kvar på uppvaket på natten så kommer tillbaka till avd 72 på torsdag fm och om allt går som det ska så kommer jag hem på torsdag efm. . allt kommer bli toppen. .  så är det bara. ..

ta hand om er därute nu. . 

ska försöka sova ett par timmar nu innan jag ska iväg. . 



Många KRAMAR

Imorgon gäller det!!!

Sitter här och inser att det är imorgon det gäller. .

pratade precis med dietisten ang. vad man kan ha hemma efteråt när det väl är gjort. .  ska handla hem lite idag innan var det tänkt. . 


så hon rekomendera:

Keldas färdiga soppor
Naturell lätt yoghurt eller fil
proviva
Jucie

samt att man kunde göra egna soppor som man mixa och silade. . 

och självklart de där jäkla allevo. .  hmm..köper nog en sådan så får det vara bra sen. .


idag blev det ingen fika med Ulle. .  hennes barn var sjuka så vågar inte riskera det. . men ska åka och fika med Annica och Veronica senare. .=) ska bli skojj att träffa dem lite. .

sedan hem och packa väskan. .

kommer vara super nervös hela dagen kan jag säga... meen det ska väl gå detta eller vad säger ni..??!!??!!!

försöker uppdatera så mkt som möjligt när jag orkar och kan..;)

ha en underbar dag nu.=)



Kramar

I övermorgon smäller det!!!

Kan man säga. .  då är det äntligen dags!!!

Fattar inte vart tiden har tagit vägen. .  jag har snart klarat av 3 veckor på flytande. . fatta att jag drar mig själv i kragen och känner att jag kan vara stolt..=)

igår åkte jag ut till min Kära familj..=) grejja lite med lamporna. .  och sedan så spela lite kort och bara var. . det var rätt skönt. .  har ju lite svårt att få i ordning på alla tankar just nu. .

förhoppningsvis så är operationen över om 2 dagar..=) Min kompis som jag lärde känna på sjukhuset på inskrivningsdagen opererades idag. . kl 07.00 skulle hon vara inne..=) Hon skulle höra av sig imorrn när/om hon kommer hem då..=) bara skönt att veta att allt gått som det ska. . =)

Imorrn kväll kommer jag åka ut till mor och far och sova där den sista natten innan. .  såå kommer nås på nallen i mån av täckning..=) det är inte alltid det finns där ute. .  kommer vara där de första dagarna efter operationen med. . såå svarar när det kommer. .  ni som har deras nummer får gärna ringa dit med. .  =)

Äsch nu ska jag grejja lite till. .

Är lite nervös över allt och bara velar känns det som. .

ha de super




kram kram

3 dagar kvar!!!

hejsan på er..=)

Söndag vart det idag. . tiden springer på. .  var som någon skrev sista söndagen i september. . vi går mot hösten och oktober mitt kära folk .. =/ eller ja hösten har varit här ett tag men nu blir det mer och mer. .  jag vill ha tillbaka sommaren igen. .  då trivs jag. . på vår och höst. .  meeen denna hösten kasnke blir den bästa någonsin. . ??!!??!?!!?! en kan ju hoppas det iallafall..=)

Idag är det 3 dagar kvar. . fattar inte riktigt. . tyckte inte det var längesen det var 21 dagar kvar eller mera. .  meen nu närmar det sig med stora steg, det gör fjärilarna i magen med kan jag medge. . 

igår gick det kanon på jobbet. .  trött var jag men det gick helt okej..=)
vi var klara rätt tidigt bara så fick sitta och vänta i en och en halv timme eller ja lite mer. .  meen ja det gick kanon..=)

På timmarna emellan så var jag och köpte lampor till bilen och sen handla lite dryck och kaffe. . sedan somna jag i soffan tills Becka ringde. .  hon var här och lämna en bok till mig som hon hade lånat. .  TACK för en trevligt pratstund..  du betyder massor gumman <3

idag ska jag väl ut till mor och far. .  tror jag. .  måste ha hjälp med att byta lamporna..;)


ha en nu riktigt bra dag allihopa..=)





Kramar

Fredag kväll!!!

Japp fredag kvällen är här. .  och jag myser hemma. .  tänt lite ljus. . 

sitter här och dricker en naturdiet shake choklad..  fått i mig lite dåligt idag och börjar tröttna på de vanliga påsarna. .  liksom ingen skillnad längre. .  men men inte många dagar kvar. . eller rättare sagt 5 dagar kvar till operationen. .  4 på flyt. . .  =)=)=)

Fått färdig här hemma med. .  som skönt är. .  nu ska de bara hållas . . en annan fråga. . 


Nej nu ska jag mysa i soffan ska ju jobba imorrn, delad tur så. .  det blir ju timmar som skönt är..=)


Ha det super nu

Kramar

Teknikens under eller inte. . .

haha har inte kommit igång än. .  krånglat med både telefon och BREDBAND!!!

tyckte det räckte med en sak meeen ska allt krångla så ska de krångla rejält.....

Efter inlägget här försökte jag med telefonen. .  oteknisk som jag är fick jag inte i ordning på det. .  såå ringde till bredbandsbolaget. .

då försöker vi med det, nej det funka inte, pröva så istället. .  nej inte de heller . .  åter omställer modemet. .  ringer upp. .  nej de funka inte de heller. .  det tog sin tid kan jag säga. .

men iallafall blev det så att ett nytt modem skickades och kommer i början på nästa vecka. . 

jaja tänkte jag har ju iallafall bredband, tjii fick jag. . gick intill datan och då funka inte de heller. .  faaan. .

jaja bara ringa igen och fick prata med en riktigt okej person. .  sen satt vi i telefonen och trassla i 45 minuter. . 

men nu funkar det. .  bara det att jag får ringa igen när de andra kommer och be dem ändra inställningar. .

nej nu ska jag dricka en soppa och börja städa. . annars blir de inge gjort. . 



kraaaaaaaaaaaaaaaam

Go förmidda. .=)

Hoppas allt är bra med er..=) Att ni har kommit igång denna än så länge regn fria dag..=) Även om det är molnigt ute så regnar det ju faktiskt inte. . =)

Själv ska jag sätta igång med allt nu. .  tar ett tag innan energin kommer..=)

Det första jag ska försöka me är att få igång hem telefonen. . 

Fick låna en gammal av mamma och de igår och sen har sladdarna kommit nu med så. .  ska försöka vara lite tekniskt..;) haha . . 

annars så ska jag stor städa idag. .  vore så gött att ha de gjort så man bara lätt kan dra av golven på tisdag. . 

natten mellan tisdag - onsdag sover jag hos mor och far. .  ifall det blir att åka tidigt på onsdag morgon så är jag redan där samt att bilen ändå ska dit ut.. vill inte ha den i stan. . 

nej dags att göra nåt kasnke..;)

Kom på att jag måste be pappa om hjälp att kolla över alla lampor på bilen me. .  som sagt den ska besiktigas på måndag..

ha de riktigt gött nu..=)


Kramar

Kväll!!!

Japp nu är klockan en del och funderar på att krama kudden. .  är inte särskilt trött men känner att det kanske vore dags. .  behöver komma upp i någorlunda tid imorrn för jag ska jobba tidigt på lördag. . 

ska då jobba 7-11 och 16-21.30 så. .  en delad tur och lite mer timmar denna månad..=) har blivit lite iallafall..=)

Kommer ju inte jobba på ett tag nu sen så. . 

kom på att ska ju besiktiga bilen på måndag med..=/ jaja några tvåor kommer det bli. .  kommer då ta ett beslut med om jag ska göra nåt åt den eller om jag ska sälja den. .  ja vi får se hur jag ska göra. . 


Är lite arg idag me. .  fick tillbaka en del papper från akassan. .  min fd arbetsgivare hade gjort fel på arbetsgivarintygen så måste skicka dem dit innan jag kan få beslut om ersättning. .  hmm jävla trassel med det dära.. tyvärr. .

men fick svaret att de skulle handlägga mitt trots att jag blir sjukskriven. .  =) som tur är. .  får lite pengar nästa månad..=) tack och lov för detta. . !!!!


nej ni nu ska jag skriva en ATT GÖRA lista... =) innan jag tar en bra bok och kramar kudden..=)



Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

Minde än en vecka kvar..=)

Förlåt vad jag skriver om detta nu men det är ett sätt att räkna ner. .  för min del att se att det verkligen går åt rätt håll..=)

Igår var det en vecka kvar till operationen om en vecka så är den gjort. .  mitt STORA hjälpmedel mot mitt nya liv..=) Kommer kännas så jäkla skönt..=)

Bara ett litet inhopp. .  vill TACKA alla vänner för att ni ställer upp för mig. .  att ni peppar mig och säger till mig att jag KAN =) Ni är GULD värda för mig..=)


Igår gick det i ett. . från det jag vakna till det jag somna sött. .  en kompis ringde och fråga om jag ville komma förbi på en kopp kaffe och lite spader så det gjorde jag. .  var meningen att jag skulle åka till mor och far men det gör jag idag istället..=) sedan så  träffa jag söta gumz..=) hon gick in till stan med Nellie . . Duktiga du..;) satt och tjöta lite vid station=) riktigt skojj att träffa dig. . 

sedan åkte jag förbi Becka och Markus en sväng..=) Skulle hämta en bok meeen det glömde jag. .


haha nej nu ska jag grejja lite här..  innan jag ska göra mig i ordning för att åka. .

hoppas ni får en grymt trevlig dag nu..=)





Kramar


ps: hemtelen krånglar fortfarande så. .  mobilen fungerar ..;)


Kvällen!!!! Lite om Framtiden. . .

Klockan är nio och jag bara läääängtar till sängen. .  ska snart knyta mig tror jag. . känns som det verkligen vore aktuellt. . .kommer i ordning inför morgon dagen inte för det händer nåt men inte så bra att sova bort hela dagen. .  blir lätt så första dygnet efter natt. . 


tänkte skriva lite vad som gäller för mig efter operationen, för er som vill dvs. . =) blev visst lite mer om innan med!!!

Före operationen lever man enligt KSS "regler" på flytande kost 3 veckor innan.

Man har flera alternativ att välja mellan:

Modifast 4 påsar om dagen

Naturdiet: 5 -7 påsar om dagen

Nutrellette: 5 -7 påsar om dagen

Allevo: 5 -7 påsar om dagen


Med modifasten så blir det 800 kalorier/dag
med de övriga blir det mellan 550-770 kalorier/ dag

De färdiga shakerna så ligger de på 180 kalorier, iallafall naturdiets men de är som sagt inte fullvärdiga i mineraler och vitaminer

Jag tycker bäst om Allevo, dricker nästan bara banan/hallon och jordgubb/blåbär.

(allevo.nu)

Operationen kommer innebära att man endast kan äta små mängder mat, dvs 1-2 dl kan man få i sig per måltid. . Detta gör att man får ett minskat energi intag och då kommer viktnedgång. Dock är det ju viktigt med att komma igång med träningen med. . Allt hänger inte bara på maten. .

Man ska äta minst 6 måltider/dygn. .  för att se till att blodsockret håller en jämn nivå. .
Viktig äta långsamt och tugga noga.

Mat man ska finfördela extra noga är:

Helt kött
Färskt mjukt bröd
Citrusfrukter
Sparris och rabarber
råa grönsaker
Färsk frukt
Nötter

Man ska dricka emellan måltiderna, för vätska mättar också, ska dricka ca 1.5 l/dag


Sockerrika livsmedel ger oftas besvär med dumping - illamående, yrsel, svettingar matthet och hjärtklappning, dumping kan även komma om man äter för fort.



Efter operationen är gjord så har man vissa restrektioner då med:

Flytande mat ca 1 vecka
Mixad mat ca 3 veckor
Vanlig mat "resten av livet"



Måltidsordning för flytande mat:

Frukost:
1dl lättmjölk, lättfil, lättyoghurt eller välling

Mellanmål
1 dl jucie, proviva eller pulverdiet

Lunch
1 dl varm soppa t.ex silad pulversoppa eller mixad silad hemlagad soppa eller färdig slät soppa

Mellanmål
1dl jucie, proviva eller pulverdiet

Middag
se lunch

Mellanmål
1dl lättmjölk, lättfil, lättyoghurt eller välling

Dricka långsamt ca 1 msk om gågnen



nu orkar jag inte mer idag resten kommer så småningom!!!


Kramar


Imorrn. .

Är det en vecka kvar till operationen. .  ÄNTLIGEN. .  fatta vad gött det är en ände på flytet. . 

även om jag kommer dricka flytande efteråt en vecka så kommer det bli så förbannat gött. .  få en annan smak. .  tänkte jag skulle skriva lite mer om det. .  vad man kan äta efteråt och vad man kan ha problem med. . 

kasnke blir ikväll. . eller ja om en stund. . det är ju fan kväll redan.. .  


jobbade natten iallafall och sov mellan 9-15 på ett ungefär. .  rätt pigg ändå .. 


återkommer om en stund. . 



Kramar

Snart dags att. . .

Åka till jobbet. . känner mig rätt pigg så detta kommer gå galant..=)

Ska bara packa ner det sista nu innan jag åker. . har alltid med mig några böcker och sedan lite korsord, om natten blir lugn dvs. . natten = lugn om alla sover som man ska göra på natten så kan det vara skönt att ha något att fördriva tiden med. .  ska även åka å handla en flaska vatten..=) med bubblor. . haha....

inte fått nåt gjort idag känns det som. .  började grejja lite. .  men sen njää.. sen så kanske det var de som var meningen med eftersom jag ska iväg snart. .  men jaja..  de löser sig alltid. .

min hem tele har börjat krångla med så nås på nallen istället. .  tur att man ringer billigt där..=P haha




hoppas ni sover gött i natt nu..=)


Kramar

mardrömmar

Haha. .  kan man lugnt säga. .  fattar inte hur man kan drömma att man äter Marabou chokladkaka. .  var helt hundra när jag vaknade och tänkte faaan oxå. .  svor som bara den men det var ju endast en dröm som tur var. .  haha men de är faan sjukt. .

pratade med en vän i förra veckan som genomgår samma sak som jag. . och hon hade drömt att hon hade världens fyllefest. . fatta att man drömmer knäppa saker ibland. . 

annars ni är det lugnt. .  ska jobba i natt så det blir lugnt idag. . kanske plockar lite å fixar lite. . 

tänkte försöka få in ett inlägg till här. . 


Ha en toppen dag.=)

Kramar

10 dagar kvar. . jobbig dag igår..

Japp idag är det 10 dagar kvar till min operation. .  tiden går på som den ska... den går ju rätt fort ändå. .  man kände i början att fan nu är det en evighet det men nu känns det som att det börjar rulla på som det ska. .  äntligen börjar man se ett slut på den första delen. .  mot mitt nya liv. .

sitter här med tankar och funderingar. .  igår var det super jobbigt. .  men det var väl egentligen den fösta riktigt kassa dagen jag har haft sedan jag började på flytet för 11 dagar sen. .  men mådde inte alls bra igår. . 

kände mig riktigt trött och seg. .  mamma sa när jag kom dit att jag såg blek ut. .  det är ju iförsig inte konstigt när man går på 550-770 kalorier om dagen. .  ungefär, lite mer än en hambugare på McDonalds. . 

Mamma och de gjorde varma mackor igår kväll. . fatta att de lukta så innihelevete gött.... allt bara rasa. .  blev ledsen och bara kände. .  äsch de är svårt att förklara..  men de var riktigt tufft. . mådde skit rent ut sagt. .  meen vad faan jag klara det och vet inte varför man fick de utbrottet jag fick. . 

missunar inte andra att äta, inte det jag vill säga men nu är det EXTREMT jobbigt . . saknar nåt att tugga på. .  tuggummi hjälper inte alls lika mycket. .  tro mig... är lite rädd att de ska göra att man blir mer hungrig. .  men nu är det bara 10 dagar kvar. .  eller ja 9 dagar kvar på flyt, får ju inte dricka den dagen då operationen är. . 

sedan kommer en annan bit av livet. .  flyta kommer jag få göra första veckan efter operationen. .  sedan mosat/passerat och sedan övergå till normalkost fast mindre potioner. .

men som pappa sa igår. .  tänk att få gå på en strand och känna sig fin, eller våga gå till badhuset och känna att man inte behöver skämmas för att jag ser ut som jag gör. . eller kunna gå och handla kläder. .  och gå in i vilken affär jag vill utan att gå till de affärer med avd, för större personer. .  fatta vad gött de kommer att bli. . 

jag får se på det positiva. . se att jag har tagit ett enormt stort steg. .  klappa mig själv på ryggen och inse att jag är jävligt duktig. . 

ingen har heller sagt att det kommer bli lätt... ingreppet är bara en liten del av det hela. .  det är ju ett hjälpmedel på vägen. .




allt löser sig och jag kommer fixa det galant. .  ska även börja träna med mina syskon, samt brorsan tjej. .  är tanken iallafall. .  kanske ev. gå och simma med en kompis en gång i veckan. .  det är inte bara maten som styr detta utan oxå motionen. .  måste bygga muskler få upp konditionen. . det är så mycket mer än man tror. . 


har mycket mer jag vill skriva men får ta de en annan dag. .

nu ska jag hoppa in i duschen och sen åka och rösta. .kanske tar mig en tur till mor och far idag med. . ska ev. hjälpa dom att städa lite. .  mitt tar jag i veckan. .  fick ju en början till rejälryck i veckan. . nu ska bara resten tas. .  när energin finns.. vore gött att ha gjort detta innan operationen..=)



Ha en super dag så vem vet kasnke återkommer senare..=)


kramar

Hej Hej!! Denna höst dag!!!

Kan man verkligen säga att det är ute idag. . =/ blåser och regnar till och från. . man får väl räkna med att den kommer nu. .  brr. .  men jag har ju nåt att se fram emot..=)

idag är det 11 dagar kvar. .  imorrn har jag gjort mer än halva flytperioden. .  snacka om att de går fort. . än så länge har de gjort 5 kg. . det är ju toppen. .  =) Det känns och det börjar synas.. =)

tar ju alltid i ansiktet först. .  på mig iallafall men tror jag börjar få tillbaka min midja. . är ju "päronformad" så midja har väl alltid haft lite men nu tycker jag det känns mer. . =)

ska snart åka ut en tur till mor och far . .  det känns så idag. .

fatta att de vart jobbigt på jobbet, inte att jobba utan att mata de gamla . .  ajj det gjorde grymt ont i magen då . .  känna lukten och se hur de frodas. .  ahh . .  tufft som skam..  men de gick det med. . 


nej ni får ha en toppen dag!!!


Som sagt 11 dagar till mitt nya liv. . 


Kramar

torsdag. .

Japp det är det idag. .  tycker veckorna bara springer iväg. .  vipps så är det snart helg igen. . 

ni ska veta att det är någon som börjar bli rastlös att gå hemma eller??!!??!! sikken tur att jag ska jobba imorrn 8-13 och natten mellan måndag-tisdag nästa vecka.. så man har lite att göra. .  =) om inte annat gött med lite pengar nästa månad. . 

akassan har ju inte kommit igång än. .  men de hade minskat handläggningstiden. .  som tur är. .

denna månad för jag ju lön men nästa äsch orkar inte tänka på det. . får hoppas på det bästa helt enkelt. .

ska ut till mor och far idag. .  ska bli skojj att träffa dem alla och sen ska jag faktiskt väga mig med. .  måste bara få de bekräftat att de händer lite. . 

men som jag tjöta med en kompis som jag träffa på KSS den 31:a förut och vi sa bägge två.. att vi är GRYMMA!!!

bra med lite positivt, att man orkar kämpa. . Mina vänner och min familj nu är toppen på att stötta..=)

Nu måste jag sätta lite fart här. . ska dricka en soppa till och duscha !!


Kramar

Energi????

finns inte alltid så mycket som man vill.... särskilt inte nu. .  önskar jag hade mer. .  meeen det kommer snart. .  snart kommer den tillbaka. .  hoppas jag och det VET jag. .

gick kanon att jobba igår. .saknar mina gamlingar. .  den glädjen man såg när man kom ahh de gör det toppen. .  har ju jobbat natt en del nu och då sover de flesta. . tyvärr men ändå skönt. .  jag trivs med att jobba natt. . även om jag tar min tid att repa mig efteråt. .  ena farbror frågar mig varje gång. .  är du på natten eller dagen??!! och då säger jag att jag jobbar lite närsom. . men varje gång så kommer samma fråga. .  de är för goa alltså. . .

det som kändes skönt var att tröjorna vi har jobbet. .  alltså arbetskläderna. .  byxor har de inga som passar men tröjorna har suttit tajt men gått. .  de kändes lösare igår. .  det var så jäkla gött. .  blev super glad. . enligt måttbandet ska de ha minskat men tänkte jag skulle väga mig imorrn nu och se vad som har hänt. . 

min våg här hemma har gått sönder och det kasnke är lika bra de. .  för då springer jag inte å väger mig stup i kvarten. . har haft "dille" på de flera gånger. .  har mått sämre än jag visat för många över min vikt. .  men nu är jag på topp. .  =)

Har ju inte tuggat någon mat nu sens onsdagen förra veckan kl 00.00 de känns jävligt strongt om jag får säga det själv. .  det är skit jobbigt. .och känner hur man "smakar" i munnen för jäkligt rent ut sagt. .  och tungan börjar bli vit nu. .  så ja. .  nu är kroppen på svält. .

är fortfarande dålig på att både dricka och dricka mina sopper. . men ligger någorlunda bra nu. . 

ska få i mig mellan 550-770 kalorier per dag. .  ligger mer runt de sista men bättre än inget. .

föresten den som skulle smaka jordgubb smakade för jävligt.... inget jag rekomenderar. .  men de andra två är riktigt goda. .  ska köpa hem några till imorrn med. . måste ändå handla hem några av de andra sorterna med. . 

banan/hallon, riktigt god, jordgubb/blåbär med. .  tropiskt går väl  inte super god men den går ner... potatis och purjo. .  njaaa men gött med lite varmt. .  gjorde buljong häroma dagen och det smakade gudomligt med. . bara med en tärning och lite flaskbuljong. . MMmmm....

idag fick jag ett ryck på eftermiddagen här. .  såå stor röjde i mitt lilla kök..;) skurade luckorna, och lådorna..spisen och ugnen. .  diskade och torkade av. . sedan knäskurade jag golvet . .  sedan rasa min energi. .  efter lite kaffe såå började jag i vardagsrummet och nu är det bara golven kvar.. .=)

men nu fryser jag och känner mig riktigt trött så. .  






kraaaaaaam

Jobba!!

Japp sitter här och dricker min kära soppa. . till lunch blir det hallon/banan smak..... med riktigt kallt vatten och mix så smakar det helt okej. .  har ju hållt på en vecka nu från kl 00.00 i natt så. . vad katten det går även om det ger biverkningar som frossa, huvudvärk och trötthet men men. .

som rubriken lyder så blir det att jobba några timmar ikväll. .  15.30-20.30. . kort pass med andra ord. . men det kommer bli skojj. . 

jobbigaste är väl när man serverar kvällsmaten. .  hmm det gillar vi inte. . men kunde jag stå ut när de andra satt och åt i lördags så ska jag väl klara detta. .  positiva med detta är att maten brukar inte vara så himla god. .

tänkte faktiskt ta med mig en färdig shake till jobbet, naturdiets är riktigt goda eller super goda jämnfört med de vanliga som jag dricker. . 

 
(www.naturdiet.se)

Caffe latten var grymt god. .  chokladensmakade som den man köper på en fik och jordgubb har jag inte smakat men den står i kylen. . 

nackdelen är att det är mer kalorier i en sådan än i påsarna. . 

men smidigt och gott att lyxa till det ibland..=)


grejja lite nu innan. .

ha det super alla..=)

Kraaaaaaaaaaaam

Dags att erkänna vad som är på gång. . .

tror inte det är så många som läser min blogg men är det så. .  vad katten. .  skriver i gåtor hela tiden och känner att det är dags att säga vad som är på gång men först vill jag skriva lite mer så ni kanske förstår mina tankar och funderingar på allt.....

Det börja redan när jag var liten. .  vet att mamma och pappa tog med mig till dietisten redan när jag var liten som sagt. .

under skolåren gjorde man inte särskilt mycket åt det hela. .  inte jag heller för den delen. .  för vet att det är mitt fel. . skylller ingen annan heller. . det är MITT fel och ingen annans. .  jag lät det bli så här . . men nej nu svarar jag ut. .  den biten tar vi senare.

vet att jag tog mig till dietisten i skara igen när jag gick, högstadiet, gymnasiet??!! någongång där iallafall fick även frågan om jag ville gå med i VV slutet av gymnasietiden men det slog slint i skallen och ett blank nej då. . 

vet även att jag prata med en dansk läkare på vct när jag gjorde mitt laktostest under 2005 med men han svara mig inte. .  så det rann liksom oxå ut i sanden.. .

när skolan slutade och man flyttade hemifrån, kunde äta både de man ville och göra exakt som man vill så balla de väl ur ännu mer. .

En mörk kväll i oktober, om jag minns rätt så kom ett samtal från min "moster" (hon är gift med min morbror) och frågan om att följa med till viktväktarna kom på tal, tog mig lugnt och sansat hela helgen och funderade på hur och om jag skulle gå med. .och det gjorde jag. . berättade för de närmsta vännerna och kämpade på. .  tro mig det funkade faktist och gick där till hösten - vintern 07/08 då hon slutade som hade hand om det där. . 

det rann lite ur sanden då. .  och små kilona kom smygande tillbaka de jag hade gått ner. .  faktiskt närmare 30 kg. .  när man förlora det här med att någon som kollar en hela tiden då bar de åt pipsvängen. .  eller i ren svenska så jag kan gå ner i vikt men har STORA problem att hålla den. .

tog tag i det igen i slutet av augusti 2008 och började röra på mig mer och gick med i viktväktarna igen. .  den här gången i skara. .  gjorde en tripp till USA med jobbet och allt var inte lika klart som förra gången jag var med. .

mycket berodde på den personen som stod vid invägningen. .  droppen som fick bägaren att rinna över var när hon hån skratta mig rakt upp i ansiktet, för bara några få hekto. .  typ ett toabesök. .  det gjorde ont i mig och jag blev riktigt sårad. . 

under våren 09 började jag i skolan och all fika kom igång. .  istället för riktigt mat blev de lätt en smörgås i kafeterian. . 

augusti 09 tog jag kontakt med en livsstilsmottagning på vct i skara. .  dåligt med tider men en helt okej ssk som skötte det. .  tyvärr funka inte de heller. . mkt pga att det inte fanns några tider. . 

i november 2009 tog jag kontakt med Vct Vilan. .  och fick träffa en kanon läkare. .  som gav mig en remiss att göra en Gastric By Pass operation. . då visste jag inte om jag skulle få göra den men remissen gick iväg till Skövde. . 

men innan jag sökte så tog det mig ett ÅR innan jag våga. .  satt på nätterna mest och sökta information om hur den gick till. .  vad som krävdes utav en och komplikationer. .  ja allt. . 

så i april blev jag kallad på informationsmöte i Skövde, jag och 100 till, de slog ihop för att minska vårdköerna. . och visst de kändes inte speciellt men allt de sa det visst jag. .  jag hade läst på vad det handla om och vad som krävdes av MIG. . 

sommaren kom och det bara låg och vänta. . 

i mitten av juli ringde de och jag fick en tid på kirurgmottagningen på KSS. . den 31/8 kl 09.00
först då var det ett info möte med några mer personer som skulle göra den under samma veckor som jag. . 
sedan träff med kirurg och narkos. .  så allt blev stämplat med stämplen OK!!

Så operationen går av den 29 september, tid det vet jag inte men datumen vet jag. .

så f.o.m. den 8 september alltså förra onsdagen, då jag fick jobba natt började kl 00.00 på natten. .  går på flytande. .  alltså soppor. . 

inte alltid de godaste men vad katten en kommer på tips hela tiden. .  och för varje dag som går är jag ett steg närmade första avtrampet.. 



så nu varför jag gör denna??!! Folk tänker säkert att man lite motion och rätt kost går allt. .  joo de gör de säkert..  jag har ju testat men för mig funkade det inte. .  ser inte operationen som en genväg till en bra vikt. .  utan jag ser den som ett hjälpmedel för mig, att lyckas och klara av att jobba framtill jag är 65, skaffa någon som tycker om mig och som det kasnke blir att skaffa barn med i framtiden. .  må bra och slippa alla sjukdomar som övervikt kan innebära. .högt blodtryck har jag ju redan. . 

Jag gör detta för min skull. .  och jag kommer lyckas. .

hoppas ni nu får en ritkigt bra dag..=)


Kramar

söndagen den 12 september 2010=)

htita ingen bra rubrik som vanligt så de fick bli dagens datum..=)

Hoppas allt är  fint med er..=) själv är de kanon. .  just nu iallafall. .  dalar väl om en stund och behöver äta lite då. .  så det kan bli. . 

igår kväll var det super trevligt...  det åts lite och sedan spela vi lite spel. . =) skojj att man fick följa med...=)
blev inte fasligt sent men jag var super trött ändå. .  som sagt energin tar slut efter ett tag. . 

idag ska jag ut till mor och far och hjälpa dem hemma lite. . sen antar jag att de blir lugnt. . =)

ha de super gött nu. .

efter idag är det bara 16 dagar kvar!!!




kramar

Helg=)

Japp nu var det helg igen..=) tiden går fort. . snacka om att den springer iväg. . . inne i september redan. .  snacka om tiden bara springer iväg. .  menar de var ju inte längesen de var juni. .  och man såg fram emot sommaren. .  nu är det redan höst. .  eller ja snart iallafall. . . usch hösten brukar ju aldrig vara min årstid men det kanske är skillnad i år??!!! Nåting stort att se fram emot. .  någonting som kommer förändra mitt liv. . 

idag är jag inne på dag 4. .  4 av 21. .  kan nog inte riktigt inse. .  bara att räkna ner. .  jag kommer klara av detta galant. .  skam den som ger sig. . 


igår var det en tur till mor och far. .  drack lite kaffe och tjöta lite. .  trevligt som vanligt..=) är så glad att jag har er..=) *älskar er*

Sedan träffa jag gumman..=) hade en trevlig tjejkväll och tjöta en hel del. . =) som vanligt när det blir vi två..=)
*tycker verkligen om dig gumman*

här kommer en bild bomb..=)



frös när jag kom till gumz så låna en filt..=)













Undrar om jag gav stumpan huvudvärk??



nej ingen monsterkatt. . bara ett busfrö..:P



sötizzar

nej nu ska jag grejja lite här. .  snart dags att äta lite med. . :P


Kramar

Andra dagen!!!

Japp andra dagen går på och det går bra. .  faktiskt. .  mer skriver jag itne just nu iallafall. .  men snart så ska jag väl kläcka ur mig vad som sker. . 


Ska snart iväg å posta lite papper till akassan . .  äntligen har allt kommit som ska in. . sen ska bara pengarna på kontot oxå. .  men men de tar väl sin tid. .

sen ska jag iväg å hjälpa ett par vänner till familjen. .  ska iväg å hämta en bil som de har köpt i trollhättan. .  sen antar jag att de blir lite tjöt och kortspel. .  =)


Ha en grym dag nu mina kära vänner..=)




Kramar

Första dagen!!!

På nåt nytt är snart avklarat. .  fan de kommer inte bli lätt men envis som jag är så klarar jag av det.. de sägs ju att de första dagarna är jobbigast så. .  skam den som ger sig. .  bara 20 kvar nu. . :P

Annars ni har de inte hänt så mkt. .  jobbat de senaste två nätterna och känner mig rätt död nu så ska nog snart hitta kudden igen. .  gick upp vid 2 tiden. . 

träffade Becka och Markus en sväng igår. .  får tacka för en super duper trevlig kväll =) å ha de super pärlan i Turkiet. . kom hem helt i behåll så ska vi ta lite tjejsnack framöver. . 

Nej de funkar inte att skriva ikväll är nog lite seg. . .


ha de gött så hörs vi imorrn


kramar

Soliga söndag..=)

Japp solen skiner och denna helg är snart till sin enda. .  fast en annan har ju nästan helg hela tiden..;) haha

kalaset var riktigt skojj..=) hoppas hon blev riktigt nöjd..=) å de tror jag allt..=) sent blev de me var inte hemma förrän närmare halv 1 tiden. . 

igår tog jag med brorsan in på stan på medeltidsdagen. .  några vänner skulle uppträda där. .  sedan käkade vi mat där med. .  vildsvinskebab .. lite annorlunda smak kan jag säga men ja de var gott..=)
Sedan blev de en sväng till Coop handla lite. .  sedan åkte vi ut till dem igen och gjorde äpplepaj och sen städade jag hela neder våningen åt dem. .  ja hela dagen gick i ett. . 

idag har jag plockat lite hemma ..  Ulle kommer hit imorrn och ska klippa mig. .  Äntligen blir de förhoppningvis av. . mamma har ju alltid klippt mig men nu sköt vi lite på de och sen ja. .  nu är de som de är. . å en himla tur att Ulle kan ställa upp..=)

ska med brorsan till sjukhuset imorrn med. . han skulle ta några prover så. .

nu ska jag ut till mor och dom om en stund. .  ska hämta lite papper som ska med imorrn och ta en kopp kaffe..=)


Kram kram på  er

Redan Fredag!!!

Japp tiden går fort även när man går hemma. .

fast de har gått i ett denna vecka så .. inte varit hemma så himla mkt. .  även om jag velat och behöver grejja så . . haha de får vi ta idag en stund är de tänkt. . .


Onsdagen gjorde jag inte så himla mkt. .  det värkte och kändes allmänt piss. .  sov jú till och från i sofffan kan man säga. .  alvedon till och från...men men idag känns det men de går. .  även om de molnar. . 

måste iväg och handla lite smått med. .  brödet är nästan slut och behöver ju ha till frukost. . 


opps ett annat inhopp utav förklaringen av vardagarna som har gått=P haha

igår umgicks jag med ett par kära vänner. .  tog ett spader och grejja med deras data. .  tjötade skit och ja de var skojj..=)

idag ska jag som sagt handla lite innan jag ska städa ..  eller om jag städar först. .  hmm??!!??!!

sedan ikväll blir det kalas för Bettan. . =) Andreas tjej..=) ska bli kanon skojj...

annars vet jag itne så mkt i helgen. .  hade hoppas på lite räkor och kräftor imorrn men vi får la se hur de blir med det. .

ha de nu super alla

och en trevlig helg på er=)



ONT!!!

Japp. ..  var hos tandläkaren idag och drog ut ena tand. .  en visdomstand på köptet. .  knakade bra när han drog ut den men bedövningen hade ju tagit så det lät men än de kändes. .  på köptet fick han med en liten ben bit ut. . men det skulle inte vara någon fara utan den kunde blöda lite mer bara. . 

Öm är jag iallafall och har inte fått nåt gjort. . 

å nu ska jag ta å krama kudden tror jag. .  känns som det vore de rätta nu. . 

ida är de först 7 dagar kvar på de ena och 28 dagar på de andra. .  ojojoj. . .


Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

RSS 2.0