1:a advent

Nu har första advent varit och vi närmar oss julen med stormsteg. . Med julen kommer oxå stressen, hur man skall hinna med alllt. . alla paket. . julpyntning. . (dock gör inte jag så mkt för jag är ju inte hemma) baka m.m. stress stress stress, tror julen är den mest stressade högtid vi har. .  meeen den är fin oxå.. nu regnar det ju på Anders dagen idag så då säger man att julen skall bli vit. .

Senaste tiden har det vart med praktik och jobb. . räknade ut att med betalda timmar på jobbet + obetalda jourtimmar och praktik tiderna så blev det sammanlagt 271 timmar den här månaden. . inte konstigt att man är trött. . det känns men som sagt samtidigt så har det varit en grymt lärorik period. . är riktigt glad att jag hamna där jag hamna. .

Nu ska vi se. . i helgen så har jag. . jobbade mellan 17- 12 fredag till lördag. . sedan åkte jag ut till mor och far och var där en stund. . =) fick lite mat m.m. mamma mådde dock inte bra, men hon hade fått sprutan mot svin. infl. i fredags så trodde att det berodde på detta!!!

Sedan åkte jag intill stan till Daggan och hennes gute..=) TAAAAAAAAAAACK för en underbart trevlig kväll!=) mkt kaffe och mkt tjöt... =) haha... skoooojj!!! Micke kikade dit me så=) kanon trevligt som sagt och underbara solstrålar de har till barn..=)

Igår så sov jag läääänge det vill jag lova. . såå skönt, sedan vart det nästan bara att plocka upp adventsljusstakarna och ta en dusch packa väskan och lägga den i bilen för att sedan ta cykeln ner till stan å möta upp mor och far min..=) för det var ju skyltsöndagen och kikade på tomteparaden..=) brorsan var med där såå..=) riktigt trevligt som vanligt. . sedan cykla jag hem och sedan var det bara att bege sig till jobbet. .

Jobbade till 08 idag och sedan tillbaka till skolan för första gången på 5 veckor och ha lektion till 09.20 sedan vart det en kopp kaffe och tjöt.. =) alla bara bubbla om praktiken. . någon hade haft det riktigt illa och inte gått dit de sista. . vad det hänger på handledaren egentligen . . och hur man blir bemött av all personal. . Synd hon var så grymt nervös innan så.. tråkigt när man får en dålig upplevelse. .

sedan åkte jag å hämta ut lite grejjer som jag hade köpt av världsnaturfonden. . kompisens ungar säljer så..

Nepp om jag ska försöka plugga lite men är så grymt seg att det känns som det kvittar..!!!

Kram

Johanna

Opps ett tag sen!!

Man skrev här. . glömmer nästan av det ibland. . men ska försöka bättra mig. . =)

Borde egentligen ligga till sängs redan nu för jag är super, super trött men kan inte komma till ro . .tog precis en dusch med såå då piggna jag till lite. . har ju jätte svårt att komma upp på morrnen så då hinns det inte med..så kan jag nästan somna i duschen å det är ju inte bra det heller..;) haha

Sista dagen imorrn på praktiken. . tiden har gått fort... lite för fort å hade gärna vart kvar där meeen jag är så nöjd ändå. . har vart med om super mkt å jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. . haha... men kan skriva en lite lista på va ja har gjort:

Vart med på:
Jourmottagningen - akuta fall som kommer in, samt en del som bokas in på morgonen, via teleq,
Astmamottagningen - vart med om en utredning på ansträningsastma och en kol pat.
Lab - där prover tas och analyseras
Sjukgymnastik och arbetsterapi
DSK - har mer hand om pat. som återkommer ofta. . ex: omläggning av bensår
MVC
Diabets mot.
Blodtrycksmot.
Livsstilsmot.
Dietist
psykisk ohälsa
Sjukskrivningscoach
Operation av hudförändringar samt liktornar
Fotvård

Ni förstår att jag har vart med om mkt.. å set mkt... fått prova en hel del. . =)

Fått tagit en hel del EKG och känner mig trygg med det. .
blodtryck och puls
suturer - tagit bort stygn. . samt aggraffer. .
Varit med och lagt om bensår. . dock ej kompressionslindning
Tagit venprov. . =)=)=) och lärt mig en teknik om hur jag skall sticka och hur jag ska hålla när jag byter rör. .
Dokumentation. . .
Kapiläraprov. .
Vart med vid op.
Skött sköljarna
En del inne på MVC - cellprov, för och eftervård, (graviditet), p - spruta och försök till att sätta spiral. .
Sett en hel del vaccinationer. .
Vart med vid läkarundersökning
Omläggningar av dvs sår
Sårodlingar

jag kan göra listan lång tyvärr glömmer man en del och blocket ligger på praktiken . .

har som sagt lärt mig otroligt mkt å bara att se det i praktiken det man har läst teoretisk gör att man har fått en del aha upplevelser. .

Annars har livet vart rätt lugn inte hunnit med så mkt mer än jobb och skola. . för har faktiskt jobbat en del under tiden med. .

Nu ska jag ta med en bra bok till sängen och somna gott...

ha en riktigt trevlig kväll nu!!

kramar

Johanna



Lite stressigt!!

Är det minsta man behöver ibland. .

Jag skrev senast i hmm tisdags. . när jag tog sprutan. . hade feberfrossa den kvällen. . som skam med. . och jobba ja men det gick ju över som tur va. . .

på onsdagen på praktiken så var jag först på labb. . fick se hur deras rutiner var/är och hur man ska förbereda allt, vad viktigt det är med att ta rätt rör först. . sitter inte iförsig till hundra. . men det skall de ju inte gör heller. . alla har olika rutiner beroende på vart man är så... sedan såå. . hmm... var det rätt lugnt.. har inte vart såå mkt att göra på praktiken eller joo men inte så som jag kan göra... mkt influensafall och sprutor och det får jag inte göra. . har kikat på en hel del och det räcker. . vart med på ett par EKG och bltr och puls. . sen jaa det bara snurrar i skallen. . .

kvällen var rätt lugn om jag minns rätt. . somna på soffan tror jag..=P

På torsdagen vart jag med och satt och lyssna på teleQ när de ringer upp patienter som har ringt in och vill ha hjälp. . nu förstår jag varför det inte är lätt att ge råd på telefon. . vad folk kan berätta. . ja ni det är lite knas .. .

På efm gick jag till labb och fick faktiskt sticka. . hihi för första gången . . *NERVÖS* på en som jobbar på labb. . första gången missa jag men träffa den andra, hon hade rullande vener. . =P sedan trodde jag itne att jag skulle få testa mer men det fick jag faktiskt. . hahahha.... kom in två pat. efter varandra, de sa att du är nog mer nervös än vad vi är så..=P haha jag stack rätt första gången på bägge två..=) såå jag klarade det... men fasen vad jag skakade. . .hahha....

På kvällen ringde gumz och fråga om jag ville komma på kvällsmat..=) TAAAAAAAAAAAAACCCCCCCCCCCCCK gumman. . super trevlig å gott... prata en massa om allt coh inget. . taaaack lovley<3

i fredags var jag med på jouren på morrnen. . sedan gick jag till DSK och var med där på efm. . fick åter se en del läbbiga bensår kan jag väl säga... *uscha mig* både lukta och såg vidrigt ut men det härdar en och nu vet man vad man skall göra för att återgällda det. .

Igår gick jag på jobbet kl 17 och det gått kanon. . såg film igår och sedan gick jag av idag. . kl 13 å skall snart tillbaka för det är sjukdom på jobbet. . förhoppningsvis får jag bort kvällen imorrn, annars blir det lite stressigt. .

men nu har jag vart hemma och ätit och sovit en lite stund. . ska snart klä på mig och sedan åka, skall handla lite frukt innan med. .

imorrn bär det av till praktiken och då kasnke till 17 annars får vi se. . Halvtidsbedömning och läraren kommer. . kan bli intressant...

Kramar

Johanna

Spruta!!

Hejsan!!

Japp idag har jag tatt sprutan. . det känns lite i armen kan jag lova.. dock inte jättefarligt men det känns. . kommer väl kännas mer. . kan ju räkna med det imorrn iallafall....

Ja nu har det gått två dagar till på APU:n. . igår fick jag vara med på två op. en liktorn och hudförändringar. . Sen vart det en massa EKG å en å annat bltr. . och en massa saker jag inte kommer ihåg. . måste anteckna mer för jag glömmer av det..

Ida har jag vart på diabetesmottagningen. . intressant det med. . å nu ska jag snart åka till jobbet. .

Just det ja har besktigat bilen idag med. . den gick igenom och rullar nu ett år till..=)



Nepp nu hinner jag inte sitta här mer... fast skulle vilja!!

Ha de nu riktigt bra..!

Kramar

Johanna

FARS DAG!!

Är det idag ja..=) Fast vi fira far min igår..=) hihi... brorsan är på kortis idag så då passa det bättre igår... =) Så blev lite mys å gött å lite choklad å nåra lotter till far min..=) *älskar dig*

Nu ska vi se. . det var ett tag sen jag skrev av mig ritkigt ordentligt nu. . så nu får vi se om jag får ner nåra ord..=P haha

Gbg med jobbet gick bra..fick dock åka ner å tillbaka igen men det gick kanon..=) sedan på torsdagen så luncha ja med gumman..=) TAAACK!!!

Sedan på fredagen så åkte jag ut till mor och far å plugga lite . . fick en hel del gjort faktiskt som tur var. . ska skicka in dem nu bara... har en 4 saker till som skall in i år men det får jag ta lite pö om pö annars orkar jag itne med det. . har insett också att jag inte skall ha för höga krav på mig själv med.. . allt går ändå. . ett G är ett G och det är ju godkänt..=)

Sen har ju praktiken tratt igång med... å trivs som en fisk i vattnet där... alla har hälsat å presenterat sig å bara de gör att man känner sig Välkommen. . sen har jag vart med lite överallt.. både med SSK och USK å även DSK. . alla säger Johanna nu har jag det. . vill du vara med??? självklart vill jag detta...

dock är det många influensafall och där är jag inte med... har inte tatt sprutan för det fick jag inte å sen finns det inge vaccin. . men annars har jag vart med på det mesta... kan ta ett EKG själv nu. . =) sen har de vart lite puls och blodtryck och även sett när de tagit stygn. . kommer få prova på det med i framtiden. .

annars knallar livet på . .har rätt fullt upp men det går bra. . känner dock att man inte hinner med alla runt om. . mina vänner och min familj. . men det kommer jag väl kunna göra såsmåning om..=)

träffade Holms igår..=)TAAAAAAAAACCCCKKK för en trevlig kväll!! hehe vi såg filmen twilight. . men njaa han var ju inte såå snygg som alla säga..=P men är la lite galen eller annorlunda.. ..=P


Nu skall jag grejja lite innan jag ska åka till mormor och morfar..

ha de super

kraaaaaaaaaaaaaaaaam
Johanna


Hade tänkt.....

Skriva ett lååångt inlägg idag men ser att det inte hinns med..=/ haha inte bra att små sova i soffan. . =P

Helgen har flytit på . . mest jobb dock. . meeen helt okey ändå.  .ljusparty var det på söndagen och sedan så kom mamma å bror hit å lämna cykeln. .

Sedan har praktiken kört igång på riktigt nu. . känns kanon. . fått se en hel del .. och testat lite själv. . EKG och blodtryck, puls m.m. men även sett när de har tatt bort stygn och lite mer akuta fall . . dock är det mkt misstänkta influensa patienter som kommer och då kan itne jag vara med för jag har inte tagit nåt vaccin. . vet inte heller om jag kommer göra det. . fick de inte inom praktiken. .

nepp hinner itne skriva mer nu. . ska iväg å jobba 17 - 08 och sedan är det praktik imorrn till 17 . . sen är ajag nog dööööd....

Grattis Gumman eller får la skriva Akita å Freddie. till 6 valpar som är såå söta..(Fått mms)

ha en bra dag nu

kramar

JOhanna

RSS 2.0