början på sjukhusberättelse!!!

hejsan på er!!

Hoppas allt är bra med er..=) själv så går det sakta men säkert framåt. .  har lite ont i magen än och har svårt att böja mig ner och ta upp en del saker men katten det ger sig. .  lite svårt dock att veta hur mycket man ska få i sig och att man får i sig tillräckligt. .  men men lär mig sakta men säkert..=)


Tänkte skriva lite om vad som hände på sjukhuset, kommer inte ihåg allt men en hel del. . 

det hela började ju på tisdagskvällen när jag fick duscha, åkte ut till mor och far och gjorde mig i ordning här ute . . så duschade vi 20.00 eller 21 tiden. .  hade då ringt KSS och frågat när jag skulle vara där dagen efter och där skulle jag vara runt 07.30.

den natten sov jag inte så himla gött..  tyvärr blev timmarna rätt få. . man var mer nervös än jag trodde. .

kl 06.00 gick jag upp och vi åkte rätt tidigt härifrån, mamma och pappa körde in mig. .  mamma skulle ju bli av med gipset samma dag. .

sa hejdå till mamma och pappa i vänthallen och gick upp mot avdelningen. .  fick då ett paket av mamma och pappa som jag inte fick öppna förrän dagen efteråt. .  ska erkänna att då var de jobbigt. .  var lite ledsen, rädd och nervös. .  men men gick med sakta steg mot av 72.

när jag kom upp fick jag vänta en liten stund innan en underbar sköterska tog emot mig. .  hon skulle sätta nål. .  ja de var inte det lättaste i.o.m. att jag var svårstucken. .  tyvärr gör det att jag spänner mig en hel del och tycker det är extremt jobbigt.. inte nålrädd utan det är bara jobbigt. . 

efter 3 försök fick hon i en kanyl och jag fick min säng som jag kunde vila i, skulle ju inte till op förrän 10.45. .

säng nr 29:2 var jag. .  när klockan närma sig 10 tiden så kom det två sköterskor och ville köra ner mig. .  såg ut då att bli tidigare än de trodde. .  fick 2 alvedon och en stesolid (lugnande) och fick byta om till den sexiga skjortan och de sexiga strumporna. .  haha . . sedan rulla det ner. .  fick ett skönt varmt täcke och sedan början väntan på pre op. tiden ticka sakta då men en lika goer sköterska där med som prata lite. . 

Operationen innan drog ut på tiden och fick inte komma till operation förrän närmare 12 tiden. .  små sov lite under tiden. . 

när jag kom in på operationen så fick jag flytta över till operationsbordet, å sedan börja de trassla och grejja för att få mig rätt. . sedan fick jag en mask över ansiktet och sen sussa jag riktigt gött. . 

vet att mamma hade ringt till uppvaket runt 16.30 tiden och då hade jag precis kommit dit. .  jag minns inte så mycket från den här tiden mer än att jag hade en fruktansvärd smärta i magen och mådde pyton . . illamående så jag vet inte vad. .  fick medicin mot det och det hjälpte inte. . 

rätt som det var så stod det ett antal personen runt om mig, b.la. läkaren och sa att de skulle köra mig tillbaka till operationen för de misstänkte en blödning, alltså var det inte vanligt att må som jag gjorde. .

ringde hem och berätta detta och var lite ledsen, delvis så var jag inte vaken och sen gjorde det förbannat ont. . 

åkte tillbaka till operationsbordet och folk slet och drog. . allt hände så himla snabbt. .  blev rädd ska jag erkänna. .  läkaren medela då med att jag kanske skulle få ett öppet snitt men som tur slapp jag det. . 

fick även panik, när de la masken över ansiktet igen..  ville spy hela tiden men när jag väl fick narkosmedlet så somna jag gott. . 

vakna upp vid 22 tiden på uppvakten igen då med ett drän i sidan och de hade rätt, de var en liten blödning. .

personalen som arbetade där nere på uppvaket var toppen . .  hela natten låg jag med syrgas och de som de alltid gör kolla blodtryck och puls samt hur mkt syre jag hade i blodet. .fick morfin större delen till och från hela natten. .  var vaken till och från med för den delen. .

det var en gubbe där nere som snarka som bare den och han sa sen på morgonen att han sovit dåligt??!!??!! Hmm då morra man lite. .

runt 6 tiden så fick jag tvätta av mig lite och sedan tog de även en del prover.. börjar se normal ut på armarna igen nu . . kunde fundera om jag var knarkare eller nåt ett tag. . 

runt 10 tiden bar det upp till avdelning 72 igen. . 


nej nu är det dags att äta igen så fortsättning kommer!!!


Saknar er mina underbara vänner!!!





det är väl dags att fota nya någon dag..;) då det är -12 kg nu. . =)

kramar

Kommentarer
Postat av: Camilla

Hej!

Hitta din blogg idag genom en annan, och läste att du har precis opererat dig? Är de en Gastrisk bypass du har gjort? Har nämligen vart på vårdc. och väntar på remiss. Är lite nyfiken i så fall hur lång tid från du vart på vårdc till du fick komma intill. Även hur lång tid du vart på Kss första ggr till du fick operationen.

2010-10-04 @ 19:39:49
Postat av: lovisa

Hoppas du haft en riktigt mysig måndag(:

2010-10-04 @ 20:32:46
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Johanna

Hejsan!! vad trevligt att du hitta hit..=) Japp det är det en Gastric Bypass. . sökte till vct i nov förra året. . kom på ett info möte i skövde för en stor grupp människor i april och fick tiden i slutet av juli, inskrivningsmöte 31 aug. och operation den 29 sept. för min del gick det ganska fort.. =) hoppas det går riktigt bra för dig med..=)

Kramar

2010-10-04 @ 21:54:55
URL: http://junitjejen86.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tack så mycket för lite info.. så man vet lite va som väntar en.. Hoppas ja får operation bara.. Kommer titta in på din blogg och se dina framgångar! Lycka till!

2010-10-05 @ 09:32:17
Postat av: Erika - Gastric Bypass Operation 27:e Okt.

Tack vännen min! :) Jag ser fram emot detta. Var in o köpte Cambridge förut ;) hehe kram

2010-10-05 @ 18:01:13
URL: http://forvandling.blogg.se/
Postat av: JD - Gastric Bypass opererad

kul att få läsa din historia, och bra att det löste sig!

och visst är det irriterande när den brevid snarkar som bara den, andra natten fick jag be om sömntablett så jag skulle få sova lite :) haha.



när var det du gjorde din op?

jag är rätt blind så de står säkert framför ögonen på mig :P

2010-10-06 @ 19:20:38
URL: http://josdil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0