Lischööööping!!:P

Haha de är det rätta ordet. . ingen människa säger väl LIDKÖPING?? inte här omkring tror jag iallafa..;)

Haft en toppen dag idag..=) Tack min kära familj (utom far min som tillbringa den på soffan =( han är blivit förkylder) och min kära släkt.. =)

Dagen börja med att jag hämta bror min som var på kortis..=) Åkte till lischööping och mötte upp mor och bror och hans flickvän.. gick och kolla efter väskor. . både jag å bror min behövde en..=) hitta en kanon fin..=)



Finns att köpa på stadium för 399:-

Sedan vart det en tur inne på HM men köpte inget mer än två ögonborstar då jag har fått nåt klen i två av mina andra..=(

Samt ett lip gloss .. brukade aldrig använda det förut men fasen det blir en vana det med... . ;) som allt annat..:P

Sedan hmm. . nej då åkte vi hem till mormor och morfar på kaffe..=)

sedan åkte morfar och Andreas och Bettan iväg för att köpa brorsan födelsedagspresent, fast han får den inte förrän han fyller år..;) Då spelade vi andra kort..=)
Så tog de med sig mat hem och vi käka lite..=)

Sedan åkte vi till hemkompaniet..=) fasen en affär man kan bli lite förälskad i..;)

Hitta en tavla där som ska upp på väggen . . en svart vit..;) Ja får se om det kommer komma kort..:P

Sedan en mugg som jag kanha mina sminkborstar i. .

Efter det åkte de andra hem till sitt och jag tog en tur till min kära kusin och bjöds på en kopp kaffe..=) Smakade utmärkt..=) Å min andra kusin var där så blev lite bröllopssnack..;)

Ska ju på bröllop till sommaren igen.:;) SKOJJJJJJ!!!!

nepp nu ska jag göra lite annat smått. . .=)
ha en underbar kväll!!




*kramar*

Kvällen!!

BLir ett litet inlägg nu för jag är lite trötter. .

Har gjort en hel del skolarbete idag, pluss en del matteplugg. .

sedan prata jag med Annica så hon kom till skara, så det blev blomsterlandet, coop, ugglan och lite mer..=) TACK för en super trevlig stund idag..=)

hem och sedan fortsätta plugga lite och sedan dra av golven en sväng..=)

nu ska jag ta en bra bok och läsa lite tror jag.. känns som den behövs en skön avkoppling..;)

Imorrn bär det av till lidköping med mor och bröder och flickvän..;) kika lite i affärer och hälsa på mormor och morfar..=)

ha det riktigt gott nu..=) ett helt värdelöst inlägg egentligen men ja..;)


Kramar

Johanna

Då var denna. . . .

Dag snart till ända. . tiden bara springer iväg. .

Sophie åkte med å handla förut. . hon skulle köpa lite tunga grejjer å jag med så det blev bilen. . annars ska jag försöka ta cykeln eller knalla för egen maskin. . 

Eftersom jag inte vet vilka som läser så vågar jag inte skriva allt. .

Men kan säga att jag mår väldigt bra just nu. . med skola ja med livet. . det som har hänt mig den senaste tiden har gjort mig stark och detta är det jag vill!!!

Ville bara printa ner nåra rader. .

ha de gött..=)





kramar


PÅSKLOV!!

Japp det har jag..=) helt ledig denna vecka eller ja t.o.m. tisdag nästa vecka..=) hihi såå skönt såå..men ska skicka in lite arbeten under lovet här nu så jag slipper ha dem sen. . =) Kan koncentrera mig på annat..=)

Har gjort i ordning ett halv här nu... vi har ju en del som ska redovisas muntligt men skickar in dem skriftligt för att stärka betygen..=)

Pratat med skarahemmet idag med och har fått några tider nu som jag ska bredvid nu..=) för att kunna jobba i sommar..=) såå glad att jag har fått jobb där. . om allt nu funkar. . tänk vad bensin man sparar nu och kan då cykeln till jobbet..=) Bra för kondisen med..;)

Ska snart iväg å handla lite, tomt här i kylen och frysen. . illa trökigt att de tar slut. . men nu ska de fyllas på .. tror det blir coop idag. . gillar den affären..;)

Imorrn har jag heller inga planer, så blir väl plugg. . sedan onsdag ska man till lidköping med mor och bröder + flickvän..=)

Tror bloggen är seg på att visa nya inlägg så tryck på uppdatera en gång extra. . så ni ser det senaste. . =)

nepp nu ska jag sätta fart här. . duscha och hämta posten tänkte jag först..=) sedan handla..:P

Kramar


Ändra klockan. .

Japp har ni gjort det??!!

Gjorde det faktiskt redan igår när jag gick och la mig för att inte missa idag. . och sen en timme fram gör otroligt mkt. . när man tar tillbaka timmen på hösten gör jag (om jag inte jobbar eller har nåt annat viktigt) så drar jag tillbaka den efter frukost. . woops så har man fått en timme extra. . det är super bra tycker jag, man får en timme till då . . fast nu är det ingen höjdare. . klockan är oftast mkt redan när man går upp=P haha

Dagen igår var kanon. . =) tillbringa en stund hos mor & far och sedan åkte jag till gumz..=) dit gänget från andra staden dök upp=P

Fick god mat där och vi spela spel..=) Ja de var riktigt trevligt..=)

Men är super trött nu .. kunde fan inte somna i natt. . var jätte trött när jag gick och la mig men de bara gick inte.. tror kl var närmare 6 tiden innnan jag somna. . helt sjukt och blev så arg på mig själv när jag inte kunde somna. . =/ men vakna runt 11, ja hade väl kunnat sova en timme eller 2 till men då är det bättre att somna tidigt ikväll så är snart på väg dit. . ont i skallen och ont i kroppen. . men det är nog bara för att jag är trött. . i natt ska jag sova..=) det har jag redan bestämt mig för..;)

Idag har jag inte gjort mkt. . plockat lite här hemma tvättat en del och pluggat lite. . tyvärr funkar inte hjärnkontoret idag så jag lade ner det. . 

Nepp nu ska jag sussa kudden. . =)

natti natti  å dröm sött..=)




Kramar

Tjaaaaaaa Denna gråa lördag!!

Japp det kan man lugnt säga att det är. . regnet smattrar mot rutorna och himlen är inte blå den är grå..=/ men snart kommer solen med dess vår värme och det grönskar ute..=) haha

Ja ni har väl inte så mkt att skriva idag. . ska snart hoppa in i duschen, tänkte åka ut till mor & far på efm fika..=) Om jag får dvs..;) haha. . kvällen tror jag spenderas hos gumz..;) men det märker vi..=)

jag hoppas ni får en super trevlig lördag nu..=)



Kramar


Undrar vad grannarna ska tro??!!!??!?!!

hahahahaha

Nu ni, har jag kommit hem och landat i soffan..;) Ont i magen av mat och skratt. . . haha

TACK Gumman för en underbar kväll!!! haha

Vi var på Canton och käkade lite mat och prata om gamla tider. . ;) haha...

För (som vi kom framtill) 6 år sen. . när vi var ute JÄMT då menar jag JÄMT, standar för oss två var måndag, onsdag, fredag och lördag och söndag. . i lilla seaten. . haha. . sista varvet i stan, det kan ju komma någon mer. . alla busköringar överallt. . mer på 2 hjul än 4 =P Adrenalinkickar (hon fick) och allt kollande efter pappa blå. . haha. . alla personer man träffa då och umgicks med. . antingen man ville eller ej..;) nej men det var många man tyckte om att träffa. . å många som ville träffa en eller de där att det kvitta vilken tid på dygnet man åkte till station i skara så fanns det alltid folk där..=) om kl var 3 en söndag eller 24 en fredag kväll, fast då var vi mest i lischhhhhöping..=P
Men resa till Båberg minns jag allt och en resa till Göteborg. . haha. . tror bilen var om stylad när vi kom tillbaka till skara kl 06 07 på morgonen??!!??!!

Ojojoj TACK GUMMAN för alla dessa år vi har umgåtts och TACK för allt man har fått vara med om!!=)

haha ikväll nu..  Kan inte skriva mer än jag tror vi har druckit lite hallonsaft med röd mjölk.. =P (för er som inte vet så är det nåt riktigt starkt..:P) haha fnitter och flams det sista. .

Som sagt rubriken för leda till eget tolkande men kommer lite bilder snart. . sofia testa att bli brunett och jag blond. . men det funka nog inte tyvärr gumz!!! Vi kommer alltid vara de vi är..;)

Måste fundera på en annan sak. . men det löser sig alltid gumman..;) haha


Här kommer lite kort..=) kommer kanske nåra till lite senare..;)





DU kanske passar som brunett gumz..=) eller ja nästan svart ser det ju ut som..=P



Passa dig va..;)

Gillar dig gumz..=) och TACK för en underbar kväll!!

Kramar


God morgon..!!=)

Hejsan på er!!

Redan fredag nu igen..=) jag ska snart göra mig i ordning för skolan. . men sista dagen nu för har lov hela nästa vecka. . =) En fördel när man går på komvux..=) tror inte högskolan har det. . :P men tänkte jag skulle plugga och lämna in en hel del för att bli av med det. .  jag menar har man lämnat in det så har man. . =)

Idag ska vi ha muntlig redovisning på sjukvården. .  tror det går bra, vi ska nog mer diskutera i helklass tror jag. . vi är ju inte så många heller så man behöver ju itne vara super nervös. . =P

Ni får ha en super bra dag !!! å vad ska ni göra för skojj i helgen då??







Kramar



Våffeldagen!!

Japp det har de varit idag..=) Och fått smaka mammas underbart goa våfflor..;) med grädde och sylt..=)

Tack mamma och pappa för en underbar trevlig stund i eftermiddag..!!!=)

Men innan det har det gått i ett..=) Börja med Matte B idag på morgonen för att sedan ha håltimme i en och en halv timma. . blev inge vettigt gjort då . . =/ sedan var kommunal där å prata lite. . vart med i 8 år eller nåt så känner att det inte gav mig så mkt.. men nåra andra fick svar på sina frågor som tur är..=)

Efter det hade vi rehab och hab. . känns som den kursen ger mig inte så mkt. . men det är ju poäng iallafall..=)

Sedan träffa jag gumz på en fika..=) TACK GUMMAN!! LIKA TREVLIGT SOM VANLIGT!!=)

Å sedan mot våfflorna. .ja som sagt gick i ett idag. . tror snart jag krama kudden. . är trött som skam här. .  imorrn har jag sjukvård med muntlig redovisning har dock skrivit ner skriftligt med..=) hahha

Å en å en halv timma matte b på efm me. . slutar nog kvart över 2 imorrn..??!!???!!

Ha en riktigt trevlig kväll sötizzar!!!





Kramar


Hej svejs!!

NU sitter man här igen. . fasen gör man inte annat..=P haha. .

Haha var i skolan idag. . sjukvård på morgonen och sedan var jag ju på de dära äldrecentrum. .

Där fick vi "testa" på att vara halvsides förlamade eller hur man nu ska skriva, fick prova att klä på sig med bara en arm som funkade, hade tyngder på den andra, finmotorik - ha vantar på sig och lägga stickor, förflyttas från rullstol  med benen ihop bundna eller ja fötterna, fast jag slapp bandet eftersom jag får panik när jag är fast eller någon tar i mina fötter. . sedan fick vi pröva att köra rullstol fast bara en arm som var som den skulle och tyngder på ena foten samt gå med tejpbitar för en del av ögonen och ena armen fast bunden. .
Samt gå i trappor med 4 kg tyngd på ena foten. .

Kan aldrig uppfatta hur det känns att ha ett handikapp men det fick en att tänka till att fasen vad bra de människor är som har det och klarar av vardagen på sitt sätt..... de är helt suveräna... och att man ska vara glad för att man är den man är!! Att man klarar av att ta på sig ordentligt själv utan problem med ena armen eller att man kan gå på bägge sina ben!! Ibland behöver man en aha upplevelse för att inse att man är rätt lyckligt lottad!!

Nu har jag fått mat i magen och kaffe på det, snart dags för en kopp till och diskat upp all disk. . fasen vad det samlar på sig snabbt. . =/ å bara mänsklig diskmaskin som gör nåt åt det..;) haha


ha en riktigt bra dag nu!!!






Kramar

Anmälan till högskola

Japp skicka in min anmälan till högskola igår, det glömde jag ju skriva förut =/ haha minnet bra men kort. . undrar varför det blir så, är det så det blir när man blir äldre?? hahaha

Så sökte till 2 st, högskolan Skövde och till högskolan Väst i Trollhättan..=) Får hoppas jag kommer in nu. . måste ju komplementera med betygen från Omvårdnad med nu..=) Bara hålla tummarna, då blir det 3 år med plugg och det är ju fasen roligt, bara man vill så går allt. . =)

Har ju haft mina första lektioner med min matematik nu. . kommer nog gå galant men kan inte missa många lektioner för det är bara genomgångar. . så får kanske skippa den lektionen det kör ihop sig med rehabilitering och habilitering. .  på tisdag morrnar. . idag gjorde det inte det. . för vi ska till äldrecentrum imorrn och höra om stroke patienter.. eller ja nåt. . halva klassen var där idag. .

Nepp om jag ska ta nåt att äta nu. . magen kurrar, ta en dusch och sedan fortsätta med matten. . eller arbete om stroke eller ja de var en till, sedan har jag en massa i kursen sjukvården. .


Kramar

Ny design

Vad tycker ni ?? =)

Det är gumz som har gjort detta till mig..=) TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACK så himla mkt..=)

Riktigt bra tyckte jag allt det blev...=) hoppas ni tycker det med. .  =)=)

Annars ni, haft matte hela dagen . . två pass på en och halv timme var. . helt snurrig i skallen efter detta. . me det verkar som de kommer gå kanon..=) bara man vill så. .

Kollade på skatteverkets hemsida idag med. . man kan ju kolla det där med. . även om det kommer i brevlådan med. . men det verkar bra, tror inget förrän jag har sett det men det verkar GRYMT bra!!

Nepp återgå till kära skolböckerna som ligger här =( blää inte alls på humör men ska försöka få lite gjort..=)


Kramar


Måndag = ny vecka!!

Japp nu var det redan en ny vecka. . fatta att tiden går fort. . snart April månad och det börjar bli vår ute. . kommer säkert komma bakslag men vi får hoppas på det bästa..=) att det inte blir så många .. vädret i lördags var juu såå skönt juu. . fåglarna spela som aldrig förr och solen titta fram & värmde ens tillvaro.=) det kan ju inte bli bättre...=)

Så nu har jag en kopp kaffe här bredvid mig..=) såå gott, men tänkte på det har redan blivit 4 koppar idag. . =/ lite för många kanske. .

Gårdagen var suverän ute hos mor och far, eller ja far min var på möte. . men trevligt med lite prat och kortspel, haha som vanligt hade jag ingen tur. . eller joo fick fyrtal i två:or, visst de ger 7 poäng men vem kan ta sista spel på det..:=P jag lyckades inte iallafall..;) haha... men kände mig rätt osocial och gäspa större delen av tiden. . sorry men var trött. . kom hem här, gjorde en sallad så det blir min middag idag. . Var sugen på det igår och smakade riktigt bra. . får nog göra nåt mer att äta ikväll men det räcker för mig nu. . .

Ska snart iväg på min första matte B lektion som börjar idag. . eller ja, kursen började i förra veckan men då hade jag praktik och det var ett gilltligt skäl att inte kunna komma. . har en del annat skolarbete som ska göras med så ska göra det i efm hade jag tänkt. .

Hoppas ni får en ritkigt bra dag nu!!

För det ska jag ha iallafall..=)

Kramar

Johanna


Lite små trött!!

Japp det är jag!! Riktigt små trött kan man säga..=) Men gud vad skojj jag hade igår kväll!!

Blev att jag blev kvar hos min kusin..=) Åt god mat, kycklingpaj som jag måste ha receptet på ;) tjöta en massa och kollade när andra spela wii =) ( min kusin fick det igår), så jag körde hem mina andra kusiner + respektive och landa hemma i sängen runt kvart över 5 i morse. . kan inte sova för länge idag för då kan jag inte somna ikväll!!!

TACK För en super trevlig kväll!!

Nu ska jag göra mig i ordning för att fara ut till mor och far..=)

Kramar

Johanna


Lördag=)

Japp nu var det redan lördag..=) tiden springen på och det är nästan lite vår väder ute..=) så skönt..=) Vill se grönskan börja blomstra och solen tittar fram mer..=) för att sedan komma till sena sommarkvällar och grillning..=) turer med bilen och även sommarjobb. . kommer ju inte ha någon semester i år utan det blir jobb för hela slanten. . men det blir nog bra det med..=)


Sedan får man ju oxå se om man kommer in på högskolan med. . ja det borde ju komma i mitten av sommaren. . funderar på vart jag ska söka men det kommer bli högskolan Skövde samt högskolan väst i trollhättan. .  Åka buss hela tiden kommer det nog oxå blir. .  Ja det märker vi vad som sker..=)

Igår kväll så blev det nåt galet med smsen, jag satt å vänta på att gumman skulle höra av sig medans hon hade skickat men inte hela smset så det pep aldrig i min telefon utan det låt som trasigt sms i inkorgen. . Vi tog igen det med att tjöta i tele iallafall..=)

Nu ska jag städa lite här hemma. . ska iväg på kalas sen. . min Kusin Annelie fyller 30 idag..=) GRATTIS tjejen!!

Sedan ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. . tar telefonen sen så får vi se. . =)

Ha de nu riktigt gött

kramar
Johanna


Gäsp!!

Japp sitter här å gäspar så jag tror käkarna knakar ur led. . . Somna nog en stund på soffan med..=( gör trött. .

men har gjort min sista dag på praktiken idag. . den var rätt lugn. . hade hand om 2 pat. ihop med min handledare så det var den vanliga, dagliga omvårdnaden. . läsa av lite tryck och hålla koll på monitorna. . rätt lagom. .

ville inte sluta på ett sätt samtidigt som det kommer bli skönt att komma tillbaka till skolan. . hade gärna haft en vecka eller två till men man kan inte begära att få allt här i livet. . men det är ju nu man kommer in lite i rutinerna om vad som alltid ska göras med patienterna, sen blir det självklart skillnad när det kommer akutfall. .

Ja ni, har varit med om otroligt mkt och känner att jag har vuxit i min roll. . det prata vi om idag min handledare och jag. . Annars var dagen rätt slapp. .
bjöd på lite fika på efm. . det var poppis kan jag lova

nej nu väntar jag på att gumz ska höra av sig=) hoppas jag är vaken då bara..=)

Kramar på er

Johanna


Adrenalinkick, bårhus och operation!!

Kan man lätt säga att mitt senaste dygn har sett ut......

Tur att man sov igen alla timmar natten till igår så man hade energi på kvällen!!

Var på IVA igår och det var rätt lugnt den första tiden, två patienter som var relativt stabila. . Gick över till post op en stund för det var det mer kaos men efter en tjugo minuter så kom de och sa att vi skulle tillbaka för det skulle komma två stycken till IVA, bägge två kom samtidigt och då kom det ner en från operation som skulle vara hos oss då med. . .

Var med på den ena patienten som hade dålig andning, buksmärtor och man kände inga pulsar. . var mest att avvakta och titta och man fick en liten eller ja rätt stor adrenalinkick med allt som skedde. . man visste inte varför patienten var så ostabil som han var, man tog en massa prover, dock var det svårt eftersom man inte kände några pulsar. . Satte en centralvenkateter som klarar större mängder vätskor och fick till slut in en artärkateter, och kunde ta en resp. (där man analyserar blodgaser och får fram en massa provsvar) där visade att patienten var sur, alltså dåligt ph värde i blodet och en massa annat (som jag inte kan) provsvar som var dåliga. . 

Pat. hinner under denna tid gå in i medvetslöshet och trycket och pulsen försvinner. . man få då spruta adrenalin och det återkommer. . man beslutar oxå att sätta pat. i "burken" alltså respirator. . får fram att patienten har njursvikt och ska sätta dialys, hinner med att se när de sätter den sonden. .

var helt uppe varv när jag kom hem och hade svårt att komma till ro.. .

Kom dit imorse igen och pat. hade gått bort under natten. .

Alltid jobbigt när någon har gått bort, men det är livet natur och pat. var inte pyr. ung heller. . 
Fick frågan om jag ville gå ner till bårhuset, lovar där vill man inte gå själv på kvällen. . eller på dagen. . lukten, kylan, känslan att var negativt. . men jag gjorde det men helst inget man vill göra om. .  *ryser av tanken*

Sedan idag fick jag även vara med om ett ljumskbråck. . en öppen operation, den gick jätte bra och pat. mådde bra när jag åkte hem idag. .  intressant och jag var ensam elev så fick fråga lite hela tiden och bra förklarat, var bra kiruger som opererade samt bra narkos sköterskor och op. sköterskor. . 

Hade även slutbedöming idag med och är helt klart godkänd. . ska sätta mig nu och skriva i en enkät som jag har fått av praktiken så de vet vad jag tycker. . .

Detta får vara mitt inlägg för idag. . nu ska jag ta en dusch, städa lite och sedan försöka plugga lite matte..!!

Sista dagen imorrn alltså och vill inte sluta. .

kramar

Johanna


Sömn!

Kan behövas rejält ibland. . var super duper trött igår och gick å la mig runt kvart över nio igår. . sten slockna och vakna halv elva idag. . Hmm dåå behöver man sova..??!!??!! såå skönt var det iallafall. . =)

nu ska jag snart göra mig i ordning för att fara till praktiken. . sista kvällen ikväll!! Sedan är det bara två dagpass kvar. . . vill inte sluta... samtidigt som det är skönt att komma tillbaka till skolan. . så det är lite blandade känslor.. men det blir nog bra. . känner att jag har fått vara med om otroligt mkt under den här praktiken med. . utvecklas i massor och fått se en hel del saker. . då vet man vad patienten ska vara med om. . det är alltid bra!!

Nepp om  man ska sätta lite fart här. . brukar ju åka vid två tiden för att hitta parkering och hinna byta om i tid å då kasnke det hinns med en kopp kaffe..=)

ha det nu riktigt bra!!

kramar

Johanna



Nu ska du Skjuta!!

Den rubriken ni ;-) haha. . ska förklara den snart men först ska jag skriva lite om gårdagen hade jag tänkt!!!

Igår var det praktik 06.45-15.45 men fick gå halv..=) snälla handledare sen hade de APT och de tycker det är onödigt att jag är med där . . som skönt är brukar hålla på måndag efm och jag känner att då är man oftast helt slut efter dagens innehåll och jag har ju inte md det att göra. . hade jag gått bredvid för arbete hade det varit en annan sak. . men ja. . Igår var det "lugnt" med en patient men väldigt mkt att göra. . patientens lunga hade fallit ihop och det hade kommit ut luft i luftsäcken, hela ansiktekt och kroppen var extremt svullna, (tänk en michellingubbe) och tog man på huden så pirra det under, som det vore fullt med kolsyra under. . (hemskt obehagligt att känna) men extremt jobbigt för patienten. .

när jag kom dit på morgonen var det tal om palliaktiv vård men efter att ha satt dit ett annat drän, (slang in i lungan som släpper ut, vätska eller i det här fallet luft) samt gett lite annan smärtlindring, satt CVK, så repa sig patienten skapligt, väldigt roligt att se. . får hålla tummarna att de går bra nu!!

Sedan tog jag en tur till mor och far, tog lite kaffe och tjöta lite...=) roligt att ni hade det trevligt i sthlm..=)

Idag nu då . . det börja med att jag försov mig till kl halv sex, (brukar gå upp fem) men hann ändå, hämta klasskompisen och körde till praktiken, hann t.o.m. kaffet innan..=)

sedan var det EXTREMT LUGNT IDAG!! gahh höll på att få fnatt, när alla pat. som låg på postop IVA ( större, höft,knä å buk op) som skulle till avdelning var iväg fanns det inte mkt att göra. . men det skulle komma in tre st planerade elkonverteringar idag. . 

Tänkte jag får väl titta på, intressant och se och har sett en förut.. fick se de 2 första och sedan när vi kom till den tredje sa läkaren till mig att komma och kolla nogrannare, han visa vart man skulle "skjuta" (allt detta medans narkonsen höll på att söva pat.) och sedan visa han hur man ska göra, där laddar du och trycker allt du har och där har du knappen som "skjuter", bra då gör du det sen??!! Jag bara VA?? så jag fick "skjuta" min första patient. Kommer nog inte få göra om det men det var bra att få testa, rätt hemskt när man ser kroppen hoppa till men de sover och känner inte av det, mer än att det kan bli en rodnad på bröstet och de blir ömma i bröstkorgen. .

Där av rubriken..

nepp nu ska jag åter gå till mattematikens under.. =/

kramar

Johanna



Detta fick jag göra idag. .

Redan söndag!!

Japp, veckorna springer på fort. Fattar inte vart tiden tar vägen, snart är mars månad slut och vi går in i en härlig vårmånad..=) Längtar riktigt mkt nu till grönskan börjar komma och fåglarna kvittrar (fast de gör de redan=P) och snön försvinner. . är så trött på den här skiten. . Vill se grönt ute..=) haha. . . hoppas det inte kommer ner mer nu..
Vill se vår och sommar nu.. !!!

Ja ni annars har det varit en mkt intensiv vecka på IVA. . fått vara med om en hel del.. en del undersökningar, en hel del patienter. Man vet ju aldrig där utan det kommer med få minuters förvarning. Inte alls som en avdelning, även om det skulle vara intressant att se den biten med.

Fick vara med om en idiotisk läkare i veckan med. . Alla passar inte inom vården. .  Kändes hemskt att stå där som elev iallafall. . .

Nu bara en vecka kvar innan man är åter till skolan. . ska ringa sommarjobbet med och fråga om bredvidgång. Inte för mkt men lagom.. så inte allt från CSN försvinner.

Nepp nu ska jag återgå till matten. . får inte in allt riktigt idag men det kommer väl..=) haha. . .
Måste fundera på en mat med. . så får med mig en mat låda med..=)

Ha de nu riktigt gött

kramar

Johanna


Trött!!

är jag. . riktigt trött. .

Hade gärna legat kvar i sängen en timma eller två till. . hade nog blitt fler med om jag hade fått..;) haha

Igår var det praktik mellan 7-16 så kom läraren dit. . gick kanon. . gick igenom halvtidsbedömningen med andra handledaren och var lika godkänd där. . fortsätter jag som jag gör nu så ligger jag riktigt bra till!!!
Igår var det lite jobbigt, var på post op och det kom ner barn som hade blivit sövda och opererade men de vakna för tidigt. . så de skrek och var jätteledsna. . då gör det ont i hjärtat, föräldrarna hade inte hunnit komma dit än ( tar inte in besökare på post op bara på IVA) men föräldrar till barn får komma dit. . men de somna om och vakna en stund senare och då var det mkt bättre. . men en känner sig lite maktlös. . 


Ida ska jag oxå vara på post op. . 10.30 - 20.00 sedan blir det bara hem å sova för ska vara på IVA imorrn mellan 7.45-15.45. . sedan blir det kväll på torsdag. . som tur är. . då kan jag sova lite men sedan är det dag igen på fredag. .

Ledig lördag söndag som skönt är. . .

nej nu ska jag göra mig i ordning antar jag får leta parkering idag med . .

Kramar

Johanna




Bowling kväll!!

Japp igår kväll var det bowling som gällde..=) super skojj var det allt..=) Jag å gumz som spela mot varandra..=) haha...  Det gick som det gick å jag är kass. . ritkigt kass. . men skojj var det iallafall..=) haha...

Sedan åkte vi hit å käka lite å hade det trevligt..=) TACK GUMMAN!!!



Nu på morgonen eller ja runt 9 ringde mamma och hon hade tydligen skadat handen på jobbet i fredags och idag hade hon riktigt ont..=/ så hon ska till jouren i skövde.. Så jag ska hämta brorsan hos dem, så ska han med hit och äta lite mat. . Tänkte göra hemmagjord pizza..=) Sedan kommer andra bror och hans tjej hit..=)

Ja det blir nog bra..=) Så nu ska jag sätta lite fart så jag hinner med allt..=)

Ha en riktigt bra dag nu!!

Gumman har korten från igår men tror hon ska maila dem till mig..=)


Massa kramar

Johanna


Trevlig fredags kväll å Lördag!!

Japp igår kväll blev det en trevlig kväll med gumz..=) Var å käka, trots lite bekymmer med att hitta rätt matställe då vår planering var att åka till Canton då de har stäng till mitten av mars så kunde det ju itne bli så. . vi fick ta milan..=) Fast det vart extremt dyrt. . =/ knepigt . . tror han räkna fel eller nåt. . men trevlig var det. . =)

Ikväll ska vi göra nåt udda, vi ska till Bowlingen i Skara å bowla lite..=) haha det har jag itne gjort på år å dar. .  nu ljög jag visst tror det var när Henke å Martin firade sina dagar. . i dec -08 Hmm om jag minns rätt dvs..;) skoj skoj ska det bli iallafall..:)

nu ska jag åter gå till kära x och y så det blir lite gjort. . =)


Kramar

Johanna


Praktikvecka!!

Nu har det gått några dagar igen sen man skrev några ord här. . tiden går fort . . har inte riktigt haft orken. .

I söndags så åkte jag ut till mor coh far=) fick lite mat och sedan så hjälpte jag dem att bära ut till bröte. . de la om deras köksgolv nu i veckan och då bärde vi ut det gamla. . klockan blev mer än jag trodde. . haha

I måndags var det dags att gå upp kl 05.00. . inte min tid, inte alls  men upp kom jag. . var på post op. . har vart där hela veckan med lite små inhopp på IVA!! Skoj har det vart, känner att man kan göra lite. . mer där än på IVA. . det ar väldigt lugnt på IVA i början av veckan. .

Har gått 07.00-16 varje dag denna vecka. . utom idag, är ledig i helgen. . så skönt så. . inga planer mer än plugga matte. .har inte gjort så mkt nu det sista så nu måste jag ta tag i det. . 

Har fått vara med på en operation nu i veckan med. . en laparoskopisk galla. . titthålskirurgi och man tar bort gallblåsan. . inte så blodigt . . bara när kirurgen som la snitten för instrumenten. . sedan hade jag första parkett på tv:n. . Såg jätte bra på gallblåsan och levern. . det enda jag inte riktigt gilla var att han fick bränna lite på såren sen för det var nåt lite kärl som blödde och det lukta. . ja inte gott iallafall. . 

Sedan har jag fått vara med på en elkonvertering med... kom in ett akutfall. . lite läbbigt när kroppen hoppa till.. men oxå super intressant. . blir mer nästa vecka tror jag för då var det planerade. . .

Nepp om jag ska återgå till min kära matte. .

ha de gott nu

kramar

johanna



RSS 2.0